Kto raz zrobi frytki z cukinii i je zje, będzie je robił już zawsze, zwłaszcza
wtedy, kiedy królują cukinie.
Cukiniowe frytki z prowansalską nutką
Cukiniowe frytki z prowansalską nutką
Przygotuj:
cukinię, łyżkę oleju, sól, zioła prowansalskie.
1. Umyj starannie cukinię.
2. Pokrój ją w paski, posmaruj oliwą, posyp solą i ziołami prowansalskimi.
1. Umyj starannie cukinię.
2. Pokrój ją w paski, posmaruj oliwą, posyp solą i ziołami prowansalskimi.
3. Ułóż
je na blaszce wyłożonej pergaminem i włóż do piekarnika nagrzanego do
temperatury 210°C na około 15 minut.
Przygotuj: cukinię, łyżkę oleju, sól, zielony pieprz, posiekane pistacje.
1. Umyj starannie cukinię.
2. Pokrój ją w paski, posmaruj oliwą, posyp solą, świeżo zmielonym pieprzem i posiekanymi pistacjami.
3. Ułóż
je na blaszce wyłożonej pergaminem i włóż do piekarnika nagrzanego do
temperatury 210°C na około 15 minut.
Pozdrawiam i zmykam, bo frytki czekają.
Lamelia
Szczęśliwa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz