Dzisiaj wstałam o świcie i zrobiłam coś bardzo słodkiego.
Jeśli chcesz,
Ty też możesz przygotować ten rozpływający się
w buzi smakołyk.
w buzi smakołyk.
Przygotuj: cztery
białka, szklankę drobnego cukru, dwa granaty
i kubek kremówki.
i kubek kremówki.
1. Wlej białka do misy miksera i ubij je na sztywną pianę.
2. Dodaj do niej partiami cukier, nadal ubijając, aż powstanie gęsta, gładka i lśniąca masa.
2. Dodaj do niej partiami cukier, nadal ubijając, aż powstanie gęsta, gładka i lśniąca masa.
3.
Przełóż masę na blaszkę wyłożoną folią aluminiową, formując grube koło z lekkim
wgłębieniem na środku.
4. Włóż
blaszkę do piekarnika nagrzanego do temperatury 100°C
na około dwie godziny.
na około dwie godziny.
5. Wlej
kremówkę do misy miksera i ubij ją na sztywną pianę.
6. Przełóż bitą śmietanę na bezowy krążek.
6. Przełóż bitą śmietanę na bezowy krążek.
7. Umyj
starannie granaty, przekrój, wyjmij z nich kuleczki i posyp nimi bitą śmietanę.
Pozdrawiam!
Lamelia
Szczęśliwa, która zjadała już jeden spory kawałek tortu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz