czwartek, 10 października 2013

Czwartek z marchewkowym misiem

Marchewkowe misie są bardzo smaczne.
Przygotuj: szklankę marchewki startej na drobnej tarce, szklankę mąki pszennej, pół szklanki cukru trzcinowego, pół szklanki oleju rzepakowego, łyżeczkę proszku do pieczenia, cztery jajka od kury podwórkowej.

1. Umyj starannie jajka i wbij je do miseczki.

2. Wsyp do miski marchewkę, przesianą mąkę, proszek
do pieczenia, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, dodaj jajka
i wszystko starannie wymieszaj drewnianą łyżką.


3. Wlej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej foremki i wstaw do nagrzanego do temperatury do 180°C piekarnika na około 35-40 minut.

  4. Upieczone misie wyjmij z foremki.



Pozdrawiam!
Lamelia Szczęśliwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz