czwartek, 17 kwietnia 2014

Pietruszkowe jajko

Oto moje pietruszkowe dzieło.

Jeśli  chcesz zrobić pietruszkowe jajko, przygotuj:
jajko, kawałek starej pończochy, dwie gumki recepturki, kilka listków zielonej pietruszki, łupinki cebuli, garnek, wodę.

1. Na mokrym jajku umieść w różnych miejscach listki pietruszki.

2. Wsuń delikatnie jajko do pończochy. Zwiąż jej końce gumkami recepturkami.

3. Do garnka wlej zimną wodę. Następnie włóż do niego łupinki cebuli i jajko w pończosze. Gotuj jajko kilkanaście minut na wolnym ogniu.

4. Wyjmij jajko z garnka. Kiedy ostygnie, wyciągnij je delikatnie
z pończochy i usuń pietruszkowe listki.



Pozdrawiam!
Lamelia Szczęśliwa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz