czwartek, 1 maja 2014

Marchewkowe ciasto Lusi


 

1. Lusia myje starannie dwie duże marchewki.
2. Lusia obiera je i ściera na tarce.

3. Lusia wbija do misy trzy jajka.

4. Lusia wsypuje do misy kubek przesianej maki, pół kubka cukru i dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Wlewa pół kubka oliwy.

5. Lusia dodaje kubek startej marchewki. Miesza wszystkie składniki, aby się połączyły.

6. Lusia wylewa ciasto na blaszkę i do papierowych foremek. Wstawia ją na około pół godziny do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika.
7. Lusia czeka, aż ciasto się upiecze.

8. Lusia je kawałek ciasta marchewkowego.


Pozdrawiam marchewkowo!

Lamelia Szczęśliwa, miłośniczka marchewek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz